Tauko opiskeluihin vauvan vuoksi?

Kysymysmerkki siitä syystä, etten tiedä millaista taukoa tulen pitämään, mutta sen tiedän, että heti kevätlukukaudella 2019 palaan taas takaisin eli en jää hoitovapaalle sitä noin 3 kuukautta kauemmaksi aikaa. Jos olisin työelämässä niin asia olisi eri.

Monelle tuntuu olevan jotenkin ylitsepääsemätöntä se, että kouluni jää kesken perheenlisäyksen vuoksi. Eihän se kesken jää vaan menee vain tauolle. Itse tiesin koko ajan, että jossain vaiheessa opiskeluitani näin tulee (toivottavasti) käymään. Opintoni tulee katkeamaan siis joulukuussa ja mikäli esikoisen raskausaikaan on vertaamista niin voin huoletta käydä koulussa vielä äitiysloman alettua eli käytännössä loppuun saakka, koska lukukausi päättyy paria viikkoa ennen laskettua aikaa.

On esimerkiksi ihmetelty sitä, että muistanko mitään enää kuin palaan takaisin. No kyseessä on kuitenkin vain yksi vuosi. Ja olen muutenkin alalla, jossa ammattilaisen on jo lain mukaan pidettävä huoli omasta ajantasaisesta kouluttautumisesta eli varmasti tulen kertailemaan asioita vielä moneen otteeseen. Ehkä merkittävimmät vuodet opintojen suhteen on kuitenkin silloin takaisin paluuni jälkeen vasta edessä, joten en ole huolissani siitä, ettenkö nyt muistaisi mitä tulevan sairaanhoitajan työhön kuuluisi. Entäpä ne vanhemmat, jotka ovat hoitovapaalla hoitoalan ammateissaan jopa 3-6 vuotta? Niimpä.

Haluan toki nauttia taas tulevasta vauvavuodesta ja onhan siinä pienen hengähdyksen paikka myös esikoiselle. Aion silti pitää hänet osa-aikaisesti, mutta hyvin pienillä tunneilla päivähoidossa. Poikani tuntien hän tarvitsee kodin lisänä tuota tuttua ja virikkeellistä ympäristöä. On varmasti jaksamisen kannalta hyvä asia, etten keskity kouluun ensivuonna. Ajattelin silti selvittää, että onko silloin tulossa joitakin opintokokonaisuuksia joihin liittyy verkko-opiskelua. Sitä nimittäin on ollut jo nyt ihan kiitettävästi, joten aina ne ylimääräiset suoritukset ja pienetkin opintopisteet kerryttää lopullista pottia. Olen jo todella iloinen siitä, että mitä sain aikaiseksi nyt kesäkurssien suhteen!

Toki olen kuullut, että huimimmat mammat ovat suorittaneet koulunsa aivan aikataulussaan lapsen saannista huolimatta. Osa on myös tehnyt äitiyslomalla opinnäytetyön pois alta. Itselläni ammatin saannilla ei ole mikään hengenhätä, koska palatessani minulla on enää puolitoista vuotta opintoja jäljellä eli hädin tuskin mitään! Ehkä ainut asia mikä minua mietityttää, on se kun opintosuunnitelmia muutellaan ainakin meidän koulussa aika tiuhaan. Itsekin tulen todennäköisesti jatkamaan opintoja yhdessä alemman vuosikurssin kanssa ja heillä on aivan eri suunnitelma kuin itselläni. En edes osaa ajatella mitä se pahimmassa tapauksessa voisi tarkoittaa..

Olisi kiva kuulla kohtalontovereilta, kuinka opintojen keskeytys tai niiden jatkaminen äitiyslomalla on sujunut? Raaskiko vapailta palata takaisin ja menikö opintojen jatkaminen ihan säätämiseksi?

______________________________

SEURAATHAN JO Facebookissa?

Tai hyppää mukaan INSTASSA!


MAMMALANDIAN blogit


Kommentit

 1. Omalla luokallani oli myös opiskelija, joka taisi itseasiassa olla lopulta kaksikin kertaa äitiyslomalla opintojen aikana (koska valmistui lopulta vasta vuosi meidän jälkeen). Mutta hyvin hän ilmeisesti pärjäsi, ainakin meidän luokan mukana meni ihan siinä missä muutkin. Ja tosiaan, onhan sitä ihmiset töistäkin pois jopa vuosiakin, ainakin omasta mielestäni se on ihan sama asia... Eiköhän ne jutut nopeasti palaudu mieleen, ainakin jos vähän kertailee.

  Tsemppiä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan eli hän ei vaihtanut luokkaa, hmm. Kiitos! :)

   Poista
  2. Joo tai itseasiassa kirjoitin vähän harjaanjohtavasti, koska vaihtoi kyllä kahdestikin. Oli siis aloittanut jo vuotta meitä aikaisemmin ja siirtyi meidän luokalle äitiysloman jälkeen. Opiskeli sitten meidän kanssa kunnes jäi ymmärtääkseni uudelleen äitiyslomalle ja lopulta valmistui yhdessä vuotta omaa luokkaani myöhemmin valmistuneiden opiskelijoiden kanssaz

   Poista
  3. Okei. :) Katsotaan kuin käy!

   Poista
 2. Minä sain esikoiseni sh-opintojeni aikana. Otin raskausajankin aika rennosti, joten yksi harjoittelu jäi rästiin. Kuukautta ennen vauvan syntymää (tammikuu 2012) aloitimme kaverin kanssa opinnäytetyöprojektin, joka valmistui, kun vauva oli 9kk. Kävin vauvan kanssa loppuun myös aloittamani ruotsin kurssin. Sitten myöhemmin (helmikuussa 2013) palasin "kunnolla" opintojen pariin ja kävin hullun lailla yhtä aikaa harjoitteluja ja kursseja seuraavan kevään ajan. Valmistuin reilut puoli vuotta kurssikavereitani myöhemmin, lähinnä johtuen siitä, kun otin niin rennosti sen raskausajan :D

  Opintoihin palaaminen ja kurssit järjestyvät kyllä. Opinto-ohjaaja auttoi mua noiden korvaavuuksien kanssa, kun meilläkin olivat kurssit jo kerenneet vähän muuttua. Vuoden tauko on nyt varmaan aika tavallista, kun on kyse äitiyslomasta. Joka tapauksessa käytännöt ja uusin tieto muuttuu koko ajan, joten kouluttautuminen on ihan jatkuvaa kuitenkin :)

  Ihanaa odotusta ja tsemppiä tulevan suunnitteluun!

  VastaaPoista
 3. Eksyinpä ensikertaa blogiisi googlettaessa lapsimessuja hetki sitten. ^_^ Ihanan oloinen blogi sinulla. Minulla on myös vielä opinnot kesken ja kolme lasta. Oli kyllä jännä miten ulkopuolelta tuli silloin esikoisen jälkeen oletuksia että jätän koulut kokonaan kesken ja syrjäydyn ja mitä lie. Lapsi oli toivottu ja opintojakin pystyy jatkaa. :D Tosin kolme lasta on saatu ja kotihoidettu näinä vuosina, ettei se nyt tietty ihan liian helposti ole mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit! :) Ja ei ole ahkeruutta sitten puuttunut sieltäkään.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit