Mummoja, mummeja ja isomummoja..

Mammalandian heinäkuisessa yhteispostauksessa kerrotaan lasten isovanhemmista. Millaista on meidän mummolassa?

Ensinnäkin Emiliolla on viisi mummoa ja yksi pappa. Tässä onkin ollut aikamoinen työ saada lapselle edes jokin mielikuva siitä, että mikä mielleyhtymä liittyisi vain tiettyyn mummoon. Olemme suosiolla nimenneet meidän molempien omat mummot vain isomummoiksi. Minun äitini kulkee nimellä Lahden mummo ja mieheni äidin mummiuteen itse Emilio keksi aivan itse oman etuliitteen, joka tulee anoppini auton merkistä (kuinkas muutenkaan tällaisessa automiesten perheessä). Isovanhemmat ovat todella iso juttu tälle pojalle!


Itselleni mummola on tietenkin merkinnyt aina ihan valtavasti. Siihen liittyy käsitykset viikonlopusta, junamatkoista, toisenlaisesta tekemisestä, vapaudesta, sukulaisista, herkuista, leikeistä ja ulkoilusta. Toinen mummoni on aina asunut maalla ja toinen kaupungissa. Nyt onkin sinänsä harmi, että Emilion kaikki mummot ovat kaupunkimummoja. Se ei toki estä, etteikö myöhemmin tulevaisuudessa voisi käydä patikoimassa tai viettää mökillä aikaa. Oma käsitykseni idyllisestä maalaismummosta on vain niin vahva, että saako poikamme koskaan kokea sitä mikä esimerkiksi itselläni on vaikuttanut koko nykyiseen identiteettiini. Vai asutaanko me kenties itse joskus maalla, jolloin kaupunkimummot toisivat kaivattua tunnelmaa tavanomaiseen elämäämme? Voisin vastata, että toivottavasti.


Toinen seikka Emilion mummoissa on tietenkin se, ettei kumpikaan asu samalla paikkakunnalla meidän kanssa ja he ovat edelleen työelämässä. Pappakin on aika menevää sorttia, vaikka tässä lähellä asuukin. Olemme kuitenkin aina saaneet heiltä sen avun mitä olemme tarvinneet, lähinnä tietenkin sitä lapsenhoitoa. Tuskin enempää kaipaisimmekaan, vaikkemme sitä läheskään koko ajan saa. Oma äitini on tottunut hoitamaan poikaa esimerkiksi viikonlopun yli samalla kun hän kaitsee koiriamme. Melkein naapurikunnassa asuva anoppi on taas vapaapäivänään ottanut usein Emilion muutamaksi tunniksi puuhailemaan lyhyelläkin varoitusajalla, jolloin saan joko hoidettua koulutehtäviä ja käytyä asioilla. Tai ihan olla vaan. 

Kaikenlaiset isovanhemmat ovat ihania ja tärkeitä! Ja onneksi nykyään on olemassa kaikenlaisia varamummoja ja pappoja, jolloin lapsi saa mahdollisuuden oppia hienoja asioita viisaammilta. 


______________________________

Elämän ei tarvitse olla pelkkää pinkkiä hattaraa, myös kirpeää salmiakkia mahtuu mukaan. <3
______________________________

SEURAATHAN JO Facebookissa?

Tai hyppää mukaan INSTASSA!


MAMMALANDIAN blogit

Kommentit

Suositut tekstit