Grilliin muutakin kuin lihaa, mitä?

Meillä oli eilen kiva perheellisten grilli-ilta, jopa säät suosivat meitä ja energiset pikkupojat saivat puuhailla ulkona. Isä H:lla alkoi myös sopivasti loma ja meidänkin ulkomaanmatka alkaa olla lähtölaskentavaiheessa.


Minut on tänä kesänä vallannut nirsous mitä tulee grillattaviin ruokiin. Herra H on ollut myös sitä mieltä, että ei ainakaan sitä samaa vanhaa kanaa grilliin. Esimerkiksi kun meidän mökillä grillataan minun perheen ja mummojen kesken niin syötävät painottuvat siihen kuivaan kanaan, vielä kuivempaan possuun ja nautaan, josta en ole koskaan pihvinä välittänyt. Kylkeen keitetään perunoita ja tehdään köyhä parin kasviksen salaatti (eikä koskaan ole salaatinkastiketta). Niin ja sitten on sitä "Helsingin lenkkiä", uh, makkaraa en ole syönyt enää hetkeen (ehkä noin kerran kesässä).


Tänä kesänä ei ole kovin tullut grillattua, mutta sen kerran kun pienet ulkojuhlat järjestetään niin ajattelin hetken, että mitäs tässä nyt sitten söisi? Varsinkin lapsen näkökulmasta on ehkä inhottavaa syödä vain kilokaupalla lihaa. Olikin mukavaa kun ystäväpariskunta pisti kalan grilliin, en ollut itse ajatellut yhtään, että niimpä, sitäkin voi grillata! Kunhan taas mökille päästään niin on kyllä pakko onkia muutamat affenfileet paistumaan. Valkoinen, ei kovin rasvainen kala on raskaana ollessa muuten yksi parhaimmista vaihtoehdoista jos kalaa haluaa syödä.

Eilen me äidit tehtiin iso salaatti, jonka ohjeen muokkailin useammasta eri variaatiosta. Aluksi paahdoin pannulla valkosipulissa ja öljyssä sopivan kokoisia revittyjä paloja moniviljaleipää. Sitten niiden päälle kasattiin pinaattia ja rucolaa, kirsikkatomaatteja, mansikoita, marinoituja punasipulirenkaita, basilikaa ja grillissä käyneitä halloumjuustoviipaleita. Aika yksinkertainen, mutta maistuva, ruokaisa ja erilainen salaatti. Makua antoi kevyt hunajasta, sitruunamehusta, oliiviöljystä ja mausteista tehty kastike, jota laitettiin reilusti päälle. Tämän lisäksi kokosimme kasvisvartaita ja perunavartaita sekä maissikiekkoja grilliin. 


Isännät hoitivat lihapuolen. Kalan lisäksi grillasimme ribsejä ja makkaraa. Ribsit maistuvat jopa minulle, ne ovat joulukinkun lisäksi ainoa possuruoka jota syön. Nachot täydensivät mukavasti lautasta sekä makuja ja salsa oli hyvä kastike esimerkiksi perunoille. Lihan sijasta grillattavien kaveriksi olisi voinut tehdä jonkinlaisen papukasvispaistoksen proteiininlähteeksi. Meillä kotona grilli tirisee vielä tänään ja otimme kokeiluun vegenakkeja (vaikka yritänkin välttää kovin prosessoitua ruokaa). Eivätpä nuo kovin ihmeellisiä ollut ja kasvispyörykät on kyllä parempia.


Tähän meidän äskeiseen päivällispöytään tein vielä oliiviöljy-valkosipuli-balsamico-kastikkeen, johon dippasimme ohuita viipaleita valkosipulileipää. Myös taapero tykkäsi matkia perässä, mamman kulinaristi! 

______________________________

Elämän ei tarvitse olla pelkkää pinkkiä hattaraa, myös kirpeää salmiakkia mahtuu mukaan. <3
______________________________

SEURAATHAN JO Facebookissa?

Tai hyppää mukaan INSTASSA!


MAMMALANDIAN blogit

Kommentit

Suositut tekstit