Touhukas viikonloppu: mitä puuhasimme?

Tykkään kun päiviin kuuluu menoa ja meininkiä (niin paljon kun olenkin kotihiiri), pitkästä aikaa viikonlopun pystyi pyhittämään esimerkiksi lapselle mieluisalle puuhalle. 

Meidän jantteri tekisi kaiken pihalla jos voisi. Hän on ollut sellainen aina, kesän lapsi (joten Suomen suveen kuuluva kolkko keli vesisateineenkaan ei haittaa). Emilion lempilausahduksiin kuuluu tätä nykyään "mennään leikkipuistoon", joten sitä me yritimme toteuttaa nyt oikein urakalla. Perjantaina poika oli mummin kanssa varmaan nelisen tuntia pihalla leikkimässä, joten sain itse kouluhommia valmiiksi. Iltapäivällä oli vielä puhtia käydä leikkimässä toisen taaperon kanssa kyläreissuilla. 
 
 
Lauantaina päätin saattaa muutaman ompeluprojektin päätökseen, joten aamupäivän pettymys olikin se, ettei lähdetty leikkipuistoon. Onni on tuo takapiha, josta löytyy myös leikkimökki metsän nurkalta, mutta huomaan, että tähän pitäisi keksiä lisää tekemistä, jottei palloja heitellä tahalleen aidan yli tai lapioida minun kukkapenkkejä. Isännän kotiuduttua ampumaradalta ja nuoren isännän herättyä päikkäreiltä lähdimme keskustaan syömään ja siitä samalla oli helppo suunnata läheiseen hieman isompaan leikkipuistoon. 
 
 
Tänään päätimme suunnata kaiken sen pyykkauksen, siivouksen, tiskaamisen ja muonittamisen jälkeen Tampereelle Särkänniemen Koiramäkeen. Eläimet olivat tietenkin hitti, mutta eräs hoki silti koko ajan, että leikkipuistoon on päästävä. Alueen muut aktiviteetit oli alle 3-vuotiailta kielletty. Itse luulin, että paikka olisi niin sanottu leikkipuisto Koiramäen teemalla.. En viitsinyt päästää häntä edes ponin selkään, mutta keppareista riitti iloa (hetkeksi). Onneksi myös sisäpihalta löysimme joitain puisia kiipeilyjuttuja ja keinun (kuva Instassa), jossa herra (taas hetken) viihtyi. 
 
 
Pääsyliput olivat yllättävän kalliit (parkkimaksu mukaan lukien), joten päätimme lähteä näyttämään Emiliolle todellista leikkipuistoa eli Särkkistä. Hän oli omien sanojensa mukaan "koneista" erittäin haltioissaan. Nopeasti kävi ilmi, ettei niihin päässyt alle 100cm:set. Suuntasimme Angry Birds-alueelle, jossa suuri ja ilmainen leikkipuisto oli niin vieriviereen täynnä vanhempia ja lapsia etten nähnyt mitään järkeä lähteä sinne vaunujen sekaan selviytymään. Kellokin alkoi olla jo niin paljon, että kaikki oli valmiita lähtemään kotiin. Oli silti todella kivaa käydä katsastamassa nämä uudet paikat. Uskomatonta, mutta totta, en ole koskaan käynyt Särkänniemessä (eräitä keväisiä opiskelijabileitä lukuunottamatta). 

Jospa me vielä huomenna jatketaan samaa teemaa tekemällä kävelylenkki meidän läheiseen leikkipuistoon. Sitä ennen aamu menee minulla opintojen parissa ja Emiliolla päiväkodissa. Viimeisiä viedään, koska saan kesäkurssit suoritettua luultua nopeammin ja pieni mies on hoidossa vain tämän kuun loppuun kunnes koittaa kahden kuukauden kesäloma. 

______________________________

SEURAATHAN JO Facebookissa?

Tai hyppää mukaan INSTASSA!

Kommentit

Suositut tekstit