JUHANNUS JOENSUUSSA

Vihdoin tämä mamma on taas toimintakunnossa (vaikka ei täysin kunnossa), mietinkin aamulla kun katsoin lammenrantaa taas viimeisen kerran vähään aikaan, että olin muutaman päivän kipeänä viimeksikin kun olimme mökillä silloin keväthankien aikaan. 

Blogin Instatilin kautta on voinut seurata meidän kesäisiä puuhia Joensuun mökillä. En voi uskoa kuinka säät sallivat tänä juhannuksena. Viimeksi neljä vuotta sitten oli lämmintä, nyt aurinko paistoi yöhön saakka ja pystyi oikeasti olemaan ulkona kun ei satanut vettä (vaikka haalareita vielä torstaina tarvittiinkin). Aika mainiota taaperon kannalta, joka oli päivän mittaan helposti 8 tuntia ulkona! Se itkun määrä alkoi olla jo stressaavaa, koska hän käyttäytyi kun kuolemantuomion saanut aina kun sisään piti mennä.. Taaperomme piti myös isomummon sekä mummon kiireisenä ja mummot olivat hänelle todellinen hitti.
 
 

Uimaan ei kyllä päästy, vaikka kaikenlaista käytiin heittelemässä veteen. Laiturin uusinta on vaiheessa ja muiden läheisten vesistöjen lämpötila oli aika kalski. Veneretkikin jäi tekemättä kun omia vanhoja pelastusliivejäni ei löytynyt enää. Helle ei kuitenkaan vaivannut, joten Emilion pikku allas jäi myös virittelemättä. Sauna lämpeni tietenkin joka ilta ja tälle taaperolle tehtiin tutuksi vastalla viuhtominen. Hänen kommenttinsa oli, että "äiti ei saa hakata" (meillä päin lyömisestä käytetään samaa hakata/takoa). Voi toista, siinä sitten lopuksi päästiin itse asiaan ja selvennettyä että se ei ole hakkaamista. Myöhemmin myös poika saunotti vastalla vanhempiaan. 
 
 
 
 
Itse aaton vietto meni tietenkin rauhallisesti. Päivällä oli olevinaan kamalasti hommaa tai ainakin äitini löysi tekemistä koko ajan. Iltapäivällä grillailtiin, laitettiin koivut mökin eteen ja paistateltiin päivää. Emilio sai valvoa hieman pidempään ja oikeastaan yhdeksän aikaan tulikin jo sen verran tylsää, että katselin telkasta Hula hula-lähetystä. Ulkona oli ihan älyttömästi itikoita ja mäkäriä, hyvä kun puhumaan pystyi ilman, että niitä olisi suussa. Kuitenkin tunnin päästä siitä huomasimme, että pihaan ajoi tuttu auto. Sieltä tulikin sitten peräkonttia myöten porukkaa ulos, mikä mukava yllätys! Joskus vuosia sitten meillä oli perinteenä mennä metsän poikki juuri näiden sukulaisten mökille juhlimaan ja katselemaan kokkoa. Nyt kun useat meistä "lapsista" ollaan saatu omia lapsia niin juhannusta vietetään hieman eri paikoissa ja rauhaksiin. 
 
 
Nyt ollaan jo kotimatkalla. Poika huusi selän takaa monta kertaa, että "ei mennä kotiin". Toivottavasti päästään nauttimaan kunnon mökkisäästä vielä tänä kesänä esimerkiksi meidän Jenkkilän reissun jälkeen. Uskomatonta, että yksi vuosi on taas mennyt. Vielä vuosi sitten jännättiin pääsenkö opiskelemaan ja minne, kenties Joensuuhun? Viikon sisään onkin tulossa juttua vuoden takaa blogin synttäriteeman vuoksi. Ensiviikko menee vielä kouluhommien parissa ja sitten koittaa loma. Tai rauhoittuminen, no okei, ainakin kotoilu ilman aikatauluja. 

Toivottavasti teillä muillakin oli iloinen ja turvallinen keskikesän juhla!

Ajatella, että seuraavana juhannuksena meillä on menossa mukana pieni puolivuotias! Eilen illalla minua supisteli 15-20 minuuttia yhtäjaksoisesti. En edes tehnyt mitään mikä olisi provosoinut kohtua tuohon tilaan. Makasin puolituntia ja otin särkylääkkeen, sillä siitä sitten päästiin. Näillä viikoilla esikoisestakin alkoi päivittäiset harkkasupparit, joten eipä yllätä, mutta ihmetyttää kyllä? Viikolla 15 siis mennään jo! 

______________________________

SEURAATHAN JO Facebookissa?

Tai hyppää mukaan INSTASSA!


Kommentit

Suositut tekstit