2-vuotissynttärit: lahjat ja tarjottavat!

Huh heijaa, juhlat on juhlittu taas tältä vuodelta. Varsinainen synttäripäivä on kuitenkin vasta ensiviikolla. Meillä oli tosi kiva päivä ja sukulaisten lisäksi pyysin muutaman pienen kaverinkin perheineen läheisistä ystävistäni mukaan juhlimaan. Ja kun melkein kaikki pääsi paikalle niin sakkia oli kasassa helposti yli parikymmentä henkeä.

Onneksi äitini ja mummi auttoi tarjottavien teossa. He toivat mukanaan pari suolaista ja pari makeaa piirakkaa. Minulla meni kaksi päivää pelkästään kasvisvoileipäkakun ja "Porkkalan" eli vegesavulohen parissa (tehty porkkanasta). Niiden kanssa tarjosin ruisnappeja ja gluteenittomia keksejä. Tänään tein vielä tomaatti-oliivi focacciaa. Tarjoiltavien vetonaula oli tietenkin ystäväni tekemä muumikakku. Aikalailla kaikki tarjoiltavat olivat gluteenittomia ja laktoosittomia tai maidottomia. Kylmäksi juomaksi tein vihermehua (tosin aika vihreettömän sellaisen) porkkanoista, omenoista ja sitruunasta. Lantrasin sitä aika tavalla vedellä, koska lasten ja tottumattomien suuhun se voi olla aika vahvan makuista. 

 
  
 

 
Lahjat avattiin kahvitteluiden jälkeen ja niitähän riitti. Iso kaivuri ja kuorma-auto olivat hittejä, kirjat ja palapelit oli mukava lisä, koska niitä meillä on yllättävän vähän. Mukaan mahtui myös muutama pieni ja soiva lelu: traktori ja robottikoira. Lahjakortti, hieno muumitaulu, jalkapallo, hiekkaleluja ja pari pehmeää pakettia saatiin myös. Isoimpina lahjoina saimme yllättäen kaksi erilaista Brion junarataa ja niillä leikittiin koko ilta (ja varmaan monet tulevat illat, joten päätin että rata saa pysyä täst edes olohuoneen nurkassa koottuna). Minun antamasta paketista paljastui jumpsuit, jota olenkin viimepäivät yrittänyt ommella kasaan.

 
 
 
 
Ja päästiin me onneksi hyödyntämään takapihaa terassikalusteineen. Lapset tykkäsi leikkiä pihalla ulkoleluilla ja pieni villiintyminenkin oli siellä täten sallittua. Tosin aurinko alkoi paistella kunnolla vasta illalla ja sen vuoksi suurin osa valokuvista on todella pimeitä ja huonolaatuisia, harmi. Mutta kivat muistot tästä päivästä jäi! Oli mukavaa nähdä taas kerralla useampi tuttava ja itse päivänsankarille päivä oli selkeästi mitä parhain. Vielä viime vuonna hän ei oikein ymmärtänyt mitä syntymäpäiväjuhlat ovat. 

Itse huokaisen nyt kiitollisena ja onnellisena lapseni puolesta. Oli ihanaa nähdä vaivaa tärkeän pienen ihmisen eteen, vaikka aika stressi meinasi päivällä tulla kun minä vielä tiskasin keittiössä kun vieraita alkoi saapua. Illaksi ja vielä huomiseksi meille jäi pienet maistiaiset herkkuja syötäväksi, sopii oikein mainiosti huomisten koulutehtävien kylkeen nautittavaksi.

______________________________

SEURAATHAN JO Facebookissa?

Tai hyppää mukaan INSTASSA!

      

Kommentit

Suositut tekstit