Mitä lapselle välipalaksi?

Olen todella tylsä mitä tulee välipaloihin. Meillä nimittäin joka päiväisenä välipalana päiväunien jälkeen syödään banaani. 

Mielestäni banaani nyt vaan on hyvä välipala, se täyttää sopivasti. Poika ei nähtävästi ole siihen myöskään kyllästynyt. Mutta silti, voisinkohan tarjota hänelle jotain muutakin? Toki hedelmiä voi vaihdella mutta reissunpäällä valmiissa kuoressa oleva hedelmä joka ei vaadi pilkkomista on aika pelastus. Päiväkodissa välipalaksi on mielestäni vaihtelevasti jukurttia (meille se on vaihdettu sokerittomaan kiisseliin), leipä tai hapankorppu ja hedelmä. Tarjoan minäkin ruisleipäpalan silloin kun tiedän, että päivällinen on vasta joskus viiden aikaan. On meillä joskus nähty myös avokadoja ja pähkinöitä välipalana, mutta niitä saa mättää ihan hirveästi ettei ole tunnin päästä uusi nälkä.

Mitä te tarjoatte lapsellenne välipalaksi? Ja miksi? :) Itse panostin jopa kerran ja tein näitä banaanilettuja.
 

Meillä syödään päivittäin jo puuroa ja vaihtuvia marjoja aamuin illoin, sen vuoksi en halua keitellä mitään sentapaista enää päivällä. Pelkkä leipä on mielestäni myös tylsä, koska viljansaannista ei ole huolta kun ajattelee meidän pastan kulutusta.. Murot ovat ehdoton nounou ja valmiita smoothiepusseja en halua käyttää. Lisäksi kriteerinä olisi nimenomaan se, että tarjottava olisi nopeasti nenän edessä. Tuleeko mitään mieleen? Pidän hedelmien syömistä tärkeänä joka päivittäisenä osana ruokavaliota, mutta yleensä minä olen se joka syö omenat iltapalaksi, koska en itse välitä banaanista ja olen sille hieman allerginen (ei se tietenkään tarkoita etteikö meillä kukaan muu saisi syödä omenoita, heh).

Onko nämä taas näitä äitiyden "teen turhasta asiasta ongelman, koska yritän vain ylisuorittaa". Onko siis toimivasta ja tylsästä ruoasta aihetta vaihtaa. Ehkä ei, mutta laajentaisin repertuaaria silti mieluusti.

______________________________

SEURAATHAN JO Facebookissa?

Tai hyppää mukaan INSTASSA!

Kommentit

 1. Mä tiedän, että me eletään aika eri maailmassa kuin moni muu, mutta josko kuitenkin listaan meidän välipala-jutut vaikkakaan ne ei mitään erikoisia ole;

  - Rieskoja
  - Hedelmäsose (bonne) + murot (löytyy mm. riisi, tattari, kvinoa ilman sokeria/suolaa)
  - Maissikakku + hedelmäsose

  Hyvinä välipaloina näkisin myös sokerittomat kiisselit, maustamaton jogurtti + marjat/hedelmät, marjat/hedelmät noin muutenkin, itse leivottu leipä kenties.. Nämä siis vain ideoita ja ajatuksia äidiltä, joka ei tiedä kuinka nämä viimeisimpänä luetellut käytännössä toimisi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Mun pitää perehtyä lisää noihin spessumuroihin. :P Ja esim perunarieska, oi nam! Mitäs tommonen maissikakku olisi, tutkitaan.

   Poista
 2. Mä ehdottaisin itsetehtyä smoothieta (voi tehdä vaikka edellisenä päivänä), hedelmäsalaattia, pannaria (täysjyväjauhoon sokeriton) + marjoja, maustamatonta jogurttia + mysliä ja marjoja. Myös karjalanpiirakat ja lämpöiset leivät on hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostas! Jukurttia saa nykyään kaurapohjaisena niin se voisi meillä toimia. :) Karjalanpiirakoita ei tästä perheestä puutukaan, heh, juuret Itä-Suomessa. Kiitos!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit